Vertrek
Bestemming
Reisduur
22-07-2018
7 DAGEN BERLIJN
7 dagen

 BERLIJN


Zondag 22 juli tot en met


zaterdag 28 juli 2018


 


Vroegboekkorting:  - € 50,- pp


bij reservatie én betaling voorschot


vóór 28 februari


 Berlijn, een stad van oud en nieuw. Je kunt de oorlog nog horen nazinderen door de vele monumenten en overblijfselen van deze grote historische gebeurtenis die Europa en de rest van de wereld trof. Maar na een oorlog moet uiteraard alles weer opgebouwd worden en vandaag de dag speelt dat in Berlijns voordeel. Nieuwe trendy plaatsen opgetrokken in de Jugendstil zoals de wijk Prenzlauerberg maken de stad tot een utopia voor bewoners en toeristen. Geniet bij deze reis van een geweldige combinatie van de sfeer van weleer en toekomstvooruitzichten.


Zondag 22 juli


In de vroege morgen vertrekken we vanuit Izegem en Roeselare richting Berlijn. Behalve een aantal rustpauzes en een halte voor een vrij middagmaal stoppen we ook nog even om onze eerste bezienswaardigheid van de reis te ontdekken : een vroegere grensovergang tussenWest-Duitsland (BDR) en Oost-Duitsland (DDR). In de vooravond bereiken we ons verblijfshotel : ABACUS Tierpark Hotel, een modern 4*-sterrenhotel dat gelegen is tegenover de grootste landschapsdierentuin van Europa. De kamers beschikken over bad of douche, haardroger en satelliet-tv. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds schuiven we aan voor een warm show kitchen buffet.


Maandag 23 juli


Na het ontbijt vertrekken we richting het historische centrum. Bij aankomst in het centrum maken we een wandeling langs enkele mijlpunten van Berlijn zoals de welbekende Brandenburger Tor, de majestueuze Berlijnse dom, het Museuminsel en andere. We sluiten deze dag af bij het Holocaust Monument. Dit monument herdenkt de Jodenvervolging tijdens de tweede wereldoorlog.


Dinsdag 24 juli


We starten ’s morgens bij Checkpoint Charlie, één van de vroegere grensposten van de Amerikanen en de Russen. Tijdens de rit ernaartoe rijden we over wat vroeger onderdeel uitmaakte van de verdeling tussen Oost-en West Berlijn: de Oberbaumbrücke. Er wordt ook halt gehouden bij de East Side Gallery, een stuk van de Berlijnse Muur die prachtig beschilderd is en waar vele artiesten hun geest de vrije loop konden laten gaan. We brengen ook een bezoek aan  Topographie des Terrors, vroeger het hoofdkwartier van de Geheime Staatspolitie, de SS en het hoofdkantoor van de Staatsveiligheid. Een volgend hoogtepunt is de Duitse Reichstag, dat door Norman Foster omgetoverd werd tot één van de modernste parlementsgebouwen ter wereld. We proberen er ook de koepel te bezoeken, van waarop u een adembenemend zicht heeft op de omgeving. Hiervoor hebben wij uw officiële naamgegevens nodig, alsook uw geboortedatum. (onder voorbehoud). Daarna wordt het tijd voor een ontspannende boottocht op de Spree. Vervolgens brengen we een kort bezoek aan het moderne Haubtbahnhof en rijden we via de Siegessäule en Schloss Charlottenburg (korte halte) terug naar ons hotel.


Woensdag 25 juli


Deze dag staat in teken van Potsdam, ooit hét centrum van de Europese Verlichting. We bezoeken er het  Sansoucci Park, het uitgestrekte paleispark en koninklijk vakantieoord van Frederik II.


Ook ’s namiddags bewonderen we staaltjes van mooie architectuur:  in de barokwijk rond het oude centrum van Potsdam maken we kennis met De Hollandse wijk. Hier zijn ook heel wat galerieën, cafeetjes en restaurants. Vrije tijd.


Donderdag 26 juli


Na ons ontbijtbuffet trekken we naar één van de meest hippe en trendy wijken van Berlijn: Prenzlauerberg. In de Bernauerstrasse bezoeken we een deel van de Berlijnse Muur - zoals deze vroeger was - met het bijhorend bezoekerscentrum. We blijven even in het verleden hangen en maken een wandeling door Prenzlauerberg. In de Kulturbrauerei, een gerestaureerd complex waar vroeger de Schultheissbrouwerij gevestigd was, bezoeken we het museum Alltag dat een beeld geeft van het leven in de voormalige DDR. Later op de dag bezoeken we de joodse Hackesche Höfe. Dit vroegere woningscomplex met binnenplaatsen in Jugendstil stijl is één van de mooiste plekjes van Berlijn. Vrije tijd.


Vrijdag 27 juli


De voorlaatste dag vertrekken we na het ontbijt naar een plaats die een grote rol heeft gespeeld in de oorlog namelijk Tempelhof, de voormalige luchthaven van de nazi’s. Nadien kunnen we gezellig kuieren op de Kurfürstendamm, een lange boulevard met vele winkels en restaurants. Ook een  bezoek aan  de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche is een must. Deze kerk is een indringend symbool voor de waanzin van de oorlog. Anderszijds is de omgeving van de Breitscheidplatz ook een gezellige ontmoetingsplaats met heel wat terrasjes…


Zaterdag 28 juli


Na een laatste heerlijk ontbijt vatten we onvermijdelijk de terugreis aan.
 
   

 


Prijs :  € 695,- pp
 

Naar boven

tel 051/31 75 74
info@mandelcar.be

Reizen in de kijker