VOLG ONS:
+32(0)51/31 75 74 info@mandelcar.be
Top
 

Parijs (31/7 & 1/08/21)

Mandel Car / Parijs (31/7 & 1/08/21)

Parijs (31/7 & 1/08/21)

€185 per persoon

Parijs is een uiterst veelzijdige stad en dat is ook de reden waarom wij jaarlijks een ander aspect van deze boeiende  stad nader toelichten. Daarbij verliezen we natuurlijk ook de klassiekers niet uit het oog…

Zaterdag 31 juli

Heenreis met korte stop onderweg. Bij onze aankomst in Parijs stappen we uit aan Place Trocadéro, het mooiste uitzichtpunt van de stad. We wandelen naar beneden tot aan de voet van de Eiffeltoren en zo via de Quai Branly verder tot aan het Kremlin aan de Seine. Deze opvallende nieuwbouw is de Russisch orthodoxe Kathedraal van de Heilige Drie-eenheid en dit bouwwerk zorgde voor heel wat controverse in Parijs. Via avenue Rap en het Champ de Mars bereiken we place de l”Ecole Militaire waar we vrij zijn voor het middagmaal. Na een kennismaking met het Hôtel des Invalides rijden we naar Parc Georges Brassens. Het park wordt gekenmerkt door een grote vijver, een rozentuin en zelfs een eigen wijngaard op de heuvel. We sluiten onze eerste dag af met een bezoek aan het Parc André Citroën, gelegen op het terrein van de vroegere autofabriek. Nu is het een futuristisch landschapspark. Nadien rijden we langs de oevers van de Seine via Île Seguin en Boulogne-Billancourt naar ons hotel in Suresnes.

Zondag 1 augustus

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan La Défense.  Onder “La Grande Arche” vernemen we alles over het ontstaan van deze supermoderne kantorenwijk met indrukwekkende wolkenkrabbers. We rijden vervolgens verder naar Île de la Jatte, een groen eiland in de stad dat een inspiratiebron was voor verschillende impressionistische schilders. We maken er een wandeling in Neuilly-sur-Seine, een dure voorstad van Parijs, waar Nicolas Sarkozy jarenlang burgemeester was. Tegen de middag zet de autocar ons af in de omgeving van het Panthéon, zodat we een vrij middagmaal kunnen gebruiken in de gezellige omgeving van de rue Mouffetard. ’s Namiddags kuieren we door de Jardin des Plantes, een heel mooi aangelegde tuin dankzij de mix van Franse tuin en botanische tuin. Via de Pont d’Austerlitz komen we uit op Place de la Bastille, waar we genieten van wat vrije tijd. Tijdens de terugreis voorzien we nog een halte onderweg.

 

Prijs : € 185,- pp

Inbegrepen : heen- en terugreis met comfortabele autocar, verblijf op basis van 2-pk in Novotel Suresnes op basis van half pension, deskundige reisbegeleiding, btw en garantiefonds.

Toeslagen :

* single kamer : € 45,-

* annulatie- en bijstandsverzekering : € 25

31/07/2021    2 dagen
 • Bestemming
 • Vertrek
  Garage Mandelcar / Spil Roeselare
 • Inclusief
  Driesterrenhotel
  Vervoer met goed uitgeruste autocar
  Rondrit(ten)
  Bezoek(en)
  Rondleiding(en)
  Reisleider
  Accommodatie
  Gids bij rondleiding of rondrit
  Ontbijt

TOUR LOCATIE

Download het volledige programma van deze meerdaagse reis via deze link: Parijszomer2021