VOLG ONS:
+32(0)51/31 75 74 info@mandelcar.be
Top
 

Meetjesland (19/08/2021)

Mandel Car / Meetjesland (19/08/2021)

Meetjesland (19/08/2021)

€59 per persoon

Het Meetjesland is een stukje Vlaanderen, weg van de drukte, gelegen tussen Brugge, Gent en Breskens. Naast de vele bossen en velden heb je er in het noorden een uniek krekengebied. De regio schuift als een puzzelstukje in Zeeuws-Vlaanderen. Onze gids neemt je mee om onderweg boeiende verhalen te vertellen over deze prachtige streek. We ontdekken ook verborgen pareltjes.

We starten onze dag met een eerste stop aan de Mariagrot in Kleite. Daarna rijden we doorheen het krekengebied naar Sint-Laureins. Onderweg komen we te weten hoe de kreken zijn ontstaan. Eeuwenlang veegden vele stormvloeden de dorpen van de kaart. Uiteindelijk won de mens zijn strijd tegen de zee. Dijken werden gebouwd, dorpen verrezen. Kleine en grote kreken, uitgegraven door de woelige zee, bleven als stille getuigen achter. Deze meertjes in het vruchtbare polderlandschap vormen nu een uniek panorama.

Wie kent het dierenepos “Van den vos Reynaerde”? Weten jullie dat er in bijna elk dorp van het Krekengebied bij de kerk een Reynaertbeeld staat? Er valt heel wat te vertellen in het Krekengebied over een roste muis en een vos. ’s Middags houden we dan ook een stop in Sint-Laureins om bij “De Roste Muis” te eten.

Na het middageten rijden we naar Watervliet. Daar ontdekken we de “Kathedraal van het Noorden” met een prachtig schilderij dat op de Vlaamse topstukkenlijst staat. Nadien gaat het richting Boekhoute, een vissersdorp zonder haven. Ooit is het anders geweest. Door de tijden heen heeft Boekhoute maar liefst drie havens gehad.

We verlaten het Meetjesland en rijden richting Zeeuws-Vlaanderen met een eerste halte bij Hoofdplaat. Daar is er een prachtige uitkijkpost over de Westerschelde. Op de zeedijk en vanaf ‘Tente Nolle’ kunnen we de slikken en schorren bewonderen.

We eindigen onze dag in Breskens waar we voldoende vrije tijd krijgen.

Prijs : € 59

Inbegrepen : koffie met koek, driegangenmenu

 • Bestemming
 • Vertrek
  De Spil (Roeselare) / Frunpark (Izegem)
 • Inclusief
  Vervoer met goed uitgeruste autocar
  Rondrit(ten)
  Koffie met gebak of een andere lekkernij
  Rondleiding(en)
  Driegangenmenu
  Reisleider
  Middagmaal
  Gids bij rondleiding of rondrit

TOUR LOCATIE