VOLG ONS:
+32(0)51/31 75 74 info@mandelcar.be
Top
 

Noord-Italië (21 t.e.m. 29/07/19)

Mandel Car / Noord-Italië (21 t.e.m. 29/07/19)

Noord-Italië (21 t.e.m. 29/07/19)

€995 per persoon

Deze negendaagse begeleide reis biedt u een fantastische combinatie aan van paradijselijke Italiaanse meren zoals het Comomeer, het Lago Maggiore en het Gardameer. Daarnaast bezoeken we de kunststeden Padua en Verona en een hoogtepunt van de reis is ongetwijfeld het schitterende Venetië. Ter plaatse verblijven we in een 4*-hotel in Abano Terme dichtbij Padua en in een 4*deluxe-hotel in Stresa, met een supermooi zicht op het Lago Maggiore en de Borromeïsche eilanden. Beide hotels zijn uiteraard voorzien van airco en buitenzwembad en we verblijven er op basis van half pension. Surf snel naar onze website voor het volledige programma!

 Prijs : € 995,- pp

Toeslag 1-pk : € 200,-

VOLZET – WACHTLIJST!

21/07/2019    9 dagen
 • Bestemming
 • Inclusief
  Half pension
  Viersterrenhotel
  Driesterrenhotel
  Vervoer met goed uitgeruste autocar
  Bezoek(en)
  Rondleiding(en)
  Reisleider
  Avondmaal
  Toegangsgelden
  Gids bij rondleiding of rondrit
  Ontbijt
1
Padua
2
Verona
3
Venetië
4
Stresa
5
Lago Maggiore
6
Lago di Garda

TOUR LOCATIE

Zondag 21 juli Via Brussel, Luik, Aken, Keulen en München brengt de autocar ons naar de omgeving van Innsbruck voor avondmaal en overnachting.   Maandag 22 juli Na het ontbijt rijden we via de Brennerpas en langs een prachtige snelweg naar Verona. Na een vrij middagmaal maken we uitgebreid kennis met de binnenstad die sedert 2000 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Daarnaast is Verona ook bekend als stad van de liefde omdat het verhaal van Romeo en Julia zich hier afspeelde. Behalve het beroemde balkon van Julia ontdekken we er al wandelend de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Piazza delle Erbe, het marktplein met het antieke Romeinse forum, de Lambertitoren, Piazza dei Signori met het standbeeld van Dante omringd door prachtige palazzo’s, Santa Maria Antica met de Arche Scaligere, de kathedraal met een prachtig altaarstuk van Titiaan… En als we de rivier Adige oversteken via de Ponte Pietra brug bereiken we het Teatro Romano.   Na deze mooie kennismaking rijden we naar Montegrotto Terme, waar we vier nachten verblijven in Hotel Terme Augustus****.Hotel Terme Augustus beschikt over kamers met airconditioning en uitzicht op de heuvel of op de stad. Het hotel heeft 3 thermale zwembaden met een panoramisch uitzicht. De kamers zijn uitgerust met een minibar en een lcd-tv met satellietzenders en elke kamer is traditioneel ingericht en heeft een balkon. Er wordt dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd met kaas, ham, yoghurt, zoete deegwaren en vers fruit. Voor het avondmaal starten we met een buffet van voorgerechten, gevolgd door een 1egang en een hoofdgang met keuze, kaas en huisgemaakte desserts. Dinsdag 23 juli ’s Voormiddags nemen we de tijd om rustig ons hotel en de omgeving te leren kennen. Omstreeks 11u00 verlaten we het hotel en begeven ons naar Padova, die ook gekend is als stad van Sint-Antonius. In het autovrije, middeleeuwse centrum slenteren we langs de Prato del Valle, het Palazzo della Raggione, de Santa Mariabasiliek, de kathedraal Santa Giustina, een enorme kerk met acht koepels… Maar Padova is ook een heel charmante stad vol van smalle straatjes, betoverende façades, kleine werkplaatsen, modewinkeltjes en restaurantjes. En vlakbij Piazza Cavour kunnen we misschien een koffie drinken in het beroemde Caffè Pedrocchi?

Padua

  Woensdag 24 juli Vandaag staatVenetië op ons programma! Aan boord van een vaporetto bereiken we deze legendarische stad, schitterend gelegen tussen de lagunes. Al van in de verte zien we de wereldberoemde basiliek van San Marco langzaam dichterbij komen. Al wandelend verkennen we vervolgens de belangrijkste hotspots in de omgeving van het San Marcoplein : de Basilica San Marco en de Campanile, het Palazzo Ducale (of het Dogenpaleis) en de Brug der Zuchten. Vanaf het San Marcoplein leiden gezellige winkelstraatjes u naar de Rialtobrug langs het Canal Grande.  Vrije tijd.     Donderdag 25 juli Halverwege de voormiddag verlaten we Montegrotto Terme en zetten we koers naar Ferrara. Bij aankomst stappen we uit in de omgeving van het Castello Estense dat hét icoon is van de skyline van Ferrara. Ten zuiden van dit kasteel bevindt zich het oudste deel van de stad met het Palazzo Municipale en de kathedraal. Iets verderop zien we ook de Sinagoghe: sedert de 15een 16eeeuw is er een grote Joodse gemeenschap in Ferrara. We wandelen ook door de Via delle Volte met haar overdekte passages (volte) die de huizen van de kooplui met hun winkel verbonden.   Vrijdag 26 juli Na het ontbijt pakken we onze koffers en rijden naar Sirmione, gelegen aan de zuidelijke oever van het Gardameer, het grootste meer van Italië. Aan de ingang van de oude stad zien we het mooie kasteel van de Scaligeri op met slotgrachten en kantelen. Er is ook een klein haventje, waar talloze kleine, veelkleurige sloepjes aangemeerd liggen. Na wat vrije tijd voor een facultatief boottochtje of wat winkelen in de gezellige straatjes begeven we ons op weg naar ons tweede verblijfshotel.

Lago di Garda

  Gedurende twee nachten kunnen we genieten van het Regina Palace Hotel ****L in Stresa, met een supermooi uitzicht op het Lago Maggiore en de Borromeïsche eilanden. Wij kunnen u dit hotel beschrijven maar misschien bekijkt u beter eens hun website. ’s Avonds biedt men ons een driegangen-menu aan waarbij u de keuze krijgt tussen pasta of soep en tussen vis of vlees. ’s Morgens is er een continentaal ontbijtbuffet.   Zaterdag 27 juli Ons hotel is uiteraard een uitstekende uitvalsbasis om de Borromeïsche eilandente bezoeken. Dit is een archipel met vier eilanden waarvan er slechts drie toegankelijk zijn voor bezoekers. Tijdens een boottocht die inbegrepen is in de prijs ontdekken we eerst de botanische tuin op Isola Madre. Voor het vrije middagmaal varen we naar Isola Pescatori en in de namiddag komt Isola Bella aan de beurt voor een  bezoek aan het barokke paleis van de familie Borromeo en aan de tuin. Zondag 28 juli We verlaten Stresa en volgen dan een tijdje de westelijke oever van het Lago Maggiore. In  Aronahouden we halt bij het reusachtig standbeeld van kardinaal en aartsbisschop San Carlo Borromeo. Het monument is gemaakt van koper en brons en in totaal maar liefst 35 meter hoog. Daarna rijden we verder naar Como, gelegen aan het gelijknamige meer. Ooit was de stad beroemd voor haar productie van fijne zijde, nu is het vooral een toeristische trekpleister. In de oude straatjes van het verkeersvrije historische centrum is bent u vrij voor het middagmaal. Daarna rijden we naar de omgeving van Zürich voor avondmaal en overnachting.     Maandag 29 juli Helaas, vandaag is het de laatste dag. Via Basel rijden we, door de Elzas, naar Straatsburg. In de pittoreske omgeving van La Petite France bent u vrij voor het middagmaal. Daarna, beladen met mooie herinneringen, brengt de autocar ons onherroepelijk huiswaarts.   PRIJS: € 995,-pp

Venetië

  Inbegrepen:  heen- en terugreis met comfortabele autocar, verblijf in 3*-of 4*-hotels tijdens heen- en terugreis, in 4*-hotels in Montegrotto Terme en Stresa, 8 overnachtingen op basis van 2-pk en half-pension, vaporetto naar Venetië, boottocht Borromeïsche eilanden, baan- en citytaksen, garantiefonds.

Venetië

  Toeslagen:
 • Single kamer : € 200 (op aanvraag)
 • annulatie- en bijstandsverzekering : € 40
 

Venetië

WIJ RADEN U AAN TIJDIG TE RESERVEREN.