VOLG ONS:
+32(0)51/31 75 74 info@mandelcar.be
Top
 

Kerstsfeer aan de Moezel (13 – 15/12/24)

Mandel Car / Kerstsfeer aan de Moezel (13 – 15/12/24)

Kerstsfeer aan de Moezel (13 – 15/12/24)

€375 per persoon

Dag 1 – Vanuit Roeselare en Izegem rijden we via diverse autosnelwegen naar Cochem. Jaarlijks trekt de sfeervolle en charmante kerstmarkt in Cochem duizenden bezoekers aan. In 2024 is het de 40ste kerstmarkt in Cochem en zal dit stadje omgetoverd worden in een pittoresk Winterwonderland. Niet alleen de pleinen van de Altstadt, maar ook de kronkelige steegjes worden sfeervol versierd. De verlichting langs de rivierpromenade en in het stadscentrum zorgt voor een gezellige kerstsfeer. Bezoekers van de kerstmarkt kunnen talrijke kraampjes ontdekken tijdens een rondgang door de oude stad. Ook het culinaire aanbod is indrukwekkend. Denk maar aan de witte glühwein die aan de Moezel als specialiteit wordt beschouwd.

We logeren in Hotel Deutschherrenhof*** in Zeltingen-Rachtig. Er wordt elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet aangeboden en ’s avonds is er een heel verzorgde driegangenmenu in het rustieke kelderrestaurant.

Dag 2 –  Na een uitgebreid ontbijt rijden we richting Traben-Trarbach. Dit romantische wijnstadje staat bekend voor de Mosel-Wein-Nachtsmarkt. Deze unieke kerstmarkt speelt zich volledig af onder de grond in de wijnkelders die voor een deel uit de 16e eeuw dateren. Omgetoverd tot een sfeervolle markt met fonkelende lichtjes, dennengeuren en warme Glühwein vormt het een ware topattractie voor elke kerstliefhebber. Er zijn ook talrijke wijnboeren aanwezig zodat we kunnen proeven van heerlijke Moezelwijnen.

Na ons bezoek aan de ondergrondse kerstmarkt rijden we naar Bernkastel-Kues, ook wel de parel van de Moezel genoemd. Deze romantische stad is vooral bekend door het historisch marktplein met wondermooie vakwerkhuizen. De smalle straatjes vormen een pittoreske atmosfeer voor deze kerstmarkt. De kerststalletjes op het gezellige marktplein en omliggende straatjes bieden artisanale kunstwerken, sieraden en kaarsen aan. En er is uiteraard een gastronomisch aanbod van Flammkuchen, regionale lekkernijen, Glühwein, … De grootste adventskalender van het Moezelgebied staat op het marktplein in Bernkastel. In de ramen van het historische vakwerkhuis van apotheek Adler gaat tijdens de advent elke avond een deurtje open, vergezeld van een artistieke kerstvoorstelling, een lied, een gedicht of een lezing …

Dag 3 – Na het ontbijt brengt de autocar ons naar Trier, de oudste stad van Duitsland met heel veel Romeinse monumenten die tot het Werelderfgoed Unesco behoren. De feestelijk verlichte houten chalets op de middeleeuwse Hauptmarkt en voor de imposante Dom zorgen voor een romantische sfeer. De lokale ambachtslui bieden ons zoveel moois aan: houten speelgoed, kaarsen, kerstboomversieringen, glazen, keramiek en geschenkartikelen. Uiteraard horen daar natuurlijk ook nog de Duitse Bratwurst en de Glühwein bij. Blazersensembles brengen sfeervolle kerstliedjes. Het is genieten van de geur van Glühwein, gepofte kastanjes, kruidenkoek en de schittering van zoveel mooie versieringen op deze prachtige Kerstmarkt. Met een voldaan gevoel gaat het in de late namiddag terug richting Izegem.

Prijs: € 375,-

Inbegrepen: verblijf in 3*-hotel op basis van 2-pk en halfpension, toegang Mosel-Wein-Nachtsmarkt.

Toeslagen:

 • Single kamer: € 35,-
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: € 13,50
13/12/2024    3 dagen
 • Bestemming
 • Vertrek
  Garage Mandelcar / Spil Roeselare
 • Inclusief
  Half pension
  Driesterrenhotel
  Vervoer met goed uitgeruste autocar
  Rondleiding(en) met proevertjes
  Rondleiding(en)
  Reisleider
  Avondmaal
  Toegangsgelden
  Accommodatie
  Gids bij rondleiding of rondrit
  Ontbijt

TOUR LOCATIE