VOLG ONS:
+32(0)51/31 75 74 info@mandelcar.be
Top
 

Normandië – Bretagne (19/09-22/09/24)

Mandel Car / Normandië – Bretagne (19/09-22/09/24)

Normandië – Bretagne (19/09-22/09/24)

€595 per persoon

Dag 1 – Tijdens onze heenweg rijden we door Noord-Frankrijk en Picardië om nog voor de middag Normandië binnen te rijden. Om de Seine te dwarsen gebruiken we de indrukwekkende Pont de Normandie. We komen aan in het havenstadje Honfleur en maken er een wandeling langs het pittoreske jachthaventje en de gezellige oude stadskern. Na het vrije middagmaal brengen we een bezoek aan Calvados Christian Drouin, prachtig gelegen temidden van het mooie landschap van de Pays d’Auge. Behalve een degustatie van cider, calvados en pommeau proeven we er ook de Normandische kazen zoals Camembert, Pont-l’Evêque en Livarot. Aansluitend rijden we naar ons verblijfshotel, Hotel Le Fruitier*** in Villedieu-les-Poëles.

Dag 2 – Na het ontbijtbuffet bezoeken we een klokkengieterij in Villedieu-les-Poëles. We krijgen er een boeiende inkijk in het volledige productieproces bij het maken van kerkklokken. Dit bedrijf zorgde zelfs voor de vernieuwde klokken van de Notre Dame in Parijs in 2013. Na het middagmaal zoeken we de kust op. We maken kennis met Granville, gebouwd op een grillige rotspunt die de baai van de Mont Saint-Michel afsluit. Het is een stadje vol met historie en een heerlijke plek om rond te slenteren.

Dag 3 – De voormiddag brengen we door in Saint-Malo, een ommuurde vestingstad. Het is er gezellig wandelen: via de Quai Saint-Louis en de Grand’Porte betreden we de vele charmante steegjes in het intra murosgedeelte. Saint-Malo heeft ook een heel interessant maritiem verleden. We ontdekken dat men, in veel Bretonse families, zowel kaper als reder was, en dit van vader op zoon. Na een vrije maaltijd maken we een mooie rondrit en voorzien voor u een degustatie van oesters. De platte oester van Cancale is met reden één van de meest gerenommeerde van Bretagne! Onderweg krijgen we ook een mooi zicht op de Mont Saint-Michel.

Dag 4 – We verlaten ons verblijfshotel en begeven ons naar Sainte-Mère-Eglise, waar soldaat John Steele tijdens operatie Overlord wereldberoemd werd doordat hij met zijn parachute aan de kerktoren van het dorp bleef hangen. We vervolgen onze weg langs de landingsstranden en houden even halt bij de Amerikaanse begraafplaats in Colleville-sur-Mer. Tegen de middag komen we aan Ouistreham waar we ook het middagmaal nemen. Daarna vatten we de terugreis aan, met nog een halte aan de Pegasusbrug, die belangrijk was voor de bevrijding van Caen.

Prijs: € 595,-

Inbegrepen: verblijf in 3*-hotel op basis van 2-pk en halfpension (driegangenmenu met kir, ¼ wijn en koffie en ontbijtbuffet), calvados/kaasdegustatie, bezoek klokkengieterij, driegangenmenu ’s middags op dag 2 én dag 4, oesterdegustatie.

Toeslagen:

 • Single kamer: € 100 (beperkt en op aanvraag)
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: € 18
19/09/2024    4 dagen
 • Bestemming
 • Vertrek
  De Spil (Roeselare) / Garage Mandel Car (Izegem)
 • Inclusief
  Half pension
  Driesterrenhotel
  Verschillende streekproevertjes
  Vervoer met goed uitgeruste autocar
  Rondrit(ten)
  Bezoek(en)
  Rondleiding(en) met proevertjes
  Rondleiding(en)
  Driegangenmenu
  Reisleider
  Avondmaal
  Toegangsgelden
  Gids bij rondleiding of rondrit
  Ontbijt

TOUR LOCATIE

Download het volledige programma van deze meerdaagse reizen via deze link: NORMANDIE2024