VOLG ONS:
+32(0)51/31 75 74 info@mandelcar.be
Top
 

Versailles & Parijs (16 & 17/12/23)

Mandel Car / Versailles & Parijs (16 & 17/12/23)

Versailles & Parijs (16 & 17/12/23)

€245 per persoon

Zaterdag 16 december

We starten onze tweedaagse met een bezoek aan het kasteel van Versailles, ooit de thuishaven van Lodewijk XIV. We ontdekken er onder meer de wereldberoemde Spiegelzaal, die werd gebruikt als balzaal en als ontvangstruimte voor de gasten van de koning, en de Koninklijke slaapkamer. Na een vrij middagmaal brengt de bus ons naar Saint-Denis, waar we de basiliek bezoeken. De kerk werd gebouwd op de plaats waar de heilige Dionysius begraven lag en werd door de Franse koningen uitgekozen als laatste rustplaats: met meer dan 70 koninklijke en prinselijke beelden en grafmonumenten is dit de necropolis van de Franse koningen die je absoluut gezien moet hebben.

Zondag 17 december

Op zondag het richting Passy, een verborgen parel. Passy was ooit een van de vele dorpen buiten Parijs. Het heeft de sfeer van een kleine, onafhankelijke en rijke gemeente behouden. We leren zo een stukje Parijs kennen waar Balzac zich ooit voor schuldeisers verborgen hield terwijl hij zijn meesterwerk La Comédie Humaine schreef. Deze buurt telt heel wat parels uit de Art Nouveau. We eindigen de voormiddag in de buurt van de Eiffeltoren. Daarna brengt de bus ons naar het Panthéon waar we in de Rue Mouffetard, één van de oudste straten van Parijs, tijd maken voor een vrij middagmaal. Na de middag verkennen we het Quartier Latin en ontdekken we Middeleeuwse straatjes en Romeinse resten van de stad.

Prij: € 245,- pp

Toeslagen: verblijf in Novotel op basis van half pension (driegangenmenu en ontbijtbuffet), volledige toegang Versailles, toegang St-Denis.

 • Single kamer: € 55 (op aanvraag)
 • Annulatie- en bijstandsverzekering: € 32
16/12/2023    2 dagen
 • Bestemming
 • Vertrek
  De Spil (Roeselare) / Garage Mandel Car (Izegem)
 • Inclusief
  Half pension
  Bezoek(en)
  Rondleiding(en)
  Driegangenmenu
  Reisleider
  Avondmaal
  Toegangsgelden
  Accommodatie
  Gids bij rondleiding of rondrit
  Ontbijt

TOUR LOCATIE